Historikk / Om oss - Saltrø Treindustrier

Go to content

Main menu:


En kopi av en Colin Archer seilskøyte bygget på slutten av 1970 tallet blir nøye vurdert av Pederkarran

Saltrø Treindustrier AS ble i sin nuværende form etablert i 1994, med formål å drive trevarebasert produksjon.

Det ble i den første tiden drevet med produksjon av møbler i samarbeid med en større fabrikk. Senere ble det spesialisering på dørproduksjon til møbelindustrien, for så gradvis å utvikle en egen kolleksjon med møbler.

I de siste årene har det imidlertid mer gått over til spesialtilpassede kjøkken og garderobeløsninger , hvor kunden har fått være med på hele utviklingsprossesen.

Historien starter imedlertid mye tidligere.

Allerede på 1870 tallet ble det bygget små båter for det lokale marked. Dette ble drevet som attåtnæring til jordbruk og fiske og ble drevet i flere generasjoner helt til virksomheten i 1950 ble flyttet hit den ligger i dag. Da ble dette eneste yrke og det ble bygget båter helt frem til slutten av 80 åra.

Det er blit fortalt at da bestefar til dagens eier skulle konfirmeres måtte han som eldste karfolk i huset se å skaffe pengene til ny dress selv. Dette løste han ved å bygge en robåt som han solgte, og skaffet seg derved den sårt tiltrengte kapital. Dette var nok ingen enkel sak da han allerde som liten gutt mistet sin far og neppe rakk å lære så meget av han .

Senere har imidlertid kunnskapen gått ubrutt fra far til sønn Dette har gitt en lang og erfaringsbasert kunnskap om tre og produksjon ,som  "sitter godt plantet i veggene" i dagens Saltrø Treindustrier.

 
Back to content | Back to main menu